Bronsbergen

Bronsbergen (Gat van Roelfs), Zutphen

 

Klik op de kaart om te vergroten

Adres

Bronsbergen 25, Zutphen

Algemeen 

Er zijn 2 parkeerplaatsen, 1 direct bij duikcentrum Bigbubbles en de ander bij het strandje (deze is geschikt voor minder valide duikers). Vanaf de parkeerplaatsen is het 25 meter lopen naar het instap. Er liggen veel objecten en ook zijn er erg mooie kleiwanden welke wel tot 2 meter hoog kunnen zijn. 

Duikplan

Vanaf de instap bij het duikcentrum duik je richting het noorden, op 5 meter kom je dan snel de eerste kooi tegen, iets ten westen hiervan ligt de tunnel. Bij de kooien zit vaak een grote snoek, ook zijn er kerstbomen neergezet die veel jonge vis aan trekken. Als je door duikt komt je de piramide tegen en wat dieper de auto. In de hoek van de plas is een garagdeur tegen een wand neergezet. 

Als je vanaf de kooier weer richting de instap duikt maar dezelfde diepte aanhoudt kom je op 6 meter al snel een bootje tegen met een verkeersbord, iets verder ligt het tweede booitje. Als je hier naar 4 meter duikt kom je bij de auto terrecht waar vaak een grote snoek in zit. Verder duiken naar het westen op 6 meter en je ziet al snel een grote kooi in de vorm van een boot, vanaf daar 7-8 meter aanhouden en je duikt tegen de wand op, hij begint laag maar wordt steeds hoger. Als je de wand blijft volgen kom je bij een tractorband en schommelstoel, daar ligt ook de lijn naar het diepte platform.

Het is de moeite waard om ondiep terug te duiken, veel jonge vis en zoetwaterkreeftjes. Met een beetje geluk ligt er ook een graskarper in het riet bijna aan het wateroppervlakte.

Onderwaterleven

Snoek, baarzen, zoewaterkreefjes, aasgarnaaltjes, graskarper

Zicht

2-6 meter

Maximale diepte

25 meter

Faciliteiten

Restaurant Fort Bronsbergen zit naast het duikcentrum, ze hebbem een mooie terras dat uitkijkt over de zuidelijke plas.

Vulstation

Aanwezig: duikcentrum Bigbubbles, tot 300 bar & nitrox 32%

Links

Google Maps

duikcentrum Bigbubbles

Restaurant Fort BronsbergenCopyright © 2018 Duukn. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.

Powered by Joomla!®. Design by: drupal themes  Valid XHTML and CSS.