Gochness, ASV & Goch 3

Gochness, ASV & Goch 3 (Goch/Kessel, Duitsland)

3 duikstekken bij elkaar, je moet je eerst aanmelden bij Samsdiving en 5 euro per dag betalen, de koffie staat altijd warm. Voor een paar euro extra is er de mogelijkheid tot een warme douche. Vulstation aanwezig.

Gochness

Dit is het meer waar het duik centrum opligt. Er vinden helaas nog zand afgravingen plaats in een deelĀ  van de plas. De helft is dus maar geschikt voor het duiken. Door deze afgravingen kan het zicht soms heel slecht zijn, maar als het zicht redelijk is dan is het een erg leuke plas om te duiken. Er zit veel vis in en daarnaast een tal van duik objecten en platformen. Onderwater liggen beelden, een auto, een zeilboot en nog wat andere objecten. Diepste punt van de plas is 27 meter. De bodem bestaat uit zand of rotspartijen.

kaart: Google Maps

ASV

Het meer ASV is eigendom van een visvereniging. Echter mag er ook gedoken worden. Ik schat dat het 200 meter lopen is vanaf het duikcentrum. Qua natuur is het een hele mooie plas met een leuke hoeveelheid vis. Er liggen geen objecten in het water.

kaart: Google Maps

Goch 3

Goch 3 is het derde meer. Vanuit het duikcentrum is het een paar minuten rijden. Deze plas heeft vaak erg helder water. In de lente en zomer staan er veel mooie waterplanten. Daar moet deze plas het ook van hebben. Er zit niet heel veel vis. Er is ook nog een 12 meter platform te vinden in de plas gemarkeerd met een boei.

kaart: Google MapsCopyright © 2018 Duukn. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.

Powered by Joomla!®. Design by: drupal themes  Valid XHTML and CSS.