Stroombroek

Stroombroek (Braamt)

Stroombroek 1 op 5000 KLEIN

 

Klik op de kaart om te vergroten

 

Adres

Landweerswal, Braamt (Zuidelijke instap) 

Braamtseweg, Braam (Noordelijke instap)

 

Algemeen 

Beide parkeerplaatsen zijn erg ruim, als het mooi weer is kunnen er wel veel dagjes-mensen zijn. Bij de zuidelijke instap moet je door een slagboom, hier moet € 4.00 gepast in (mei t/m aug € 4.50). De parkeerplaatsen bij de waterskibaan zijn bedoeld voor mensen die gebruik maken van de waterskibaan en/of het horeca gedeelte. Van de parkeerplaats tot het water is ongeveer 50 meter lopen. Als de waterskibaan geopend is, is het verboden om in de buurt van de baan te duiken, dit is erg gevaarlijk, ze komen komen hoge snelheid aan. Helaas is het niet toegestaan om tussen zonsondergang en zonsopkomst op het terrein te zijn dus nachtduiken is niet toegestaan.

Duikplan

Vanaf de zuidelijk instap kun je het beste naar het westen uit duiken, vlak bij de kant is de begroeiing vaak al erg hoog dus zwem eerst wat meters af voordat je afdaalt. In de onderwaterplanten zitten vaak jonge snoekjes. Hou er wel rekening mee dat richting het strandje er vooral zand is en het zicht ook af kan nemen. Uit duiken naar het noorden kan ook, op diepte is er een heuvelachtig landschap.

Vanaf de noordelijke instap is duiken richting het oosten de beste optie, stap zover mogelijke links in en duik weg van het strandje. Op een meter of 5 kom je een aantal oliedrums tegen, ook hier is de begroeiing erg hoog, zoek er goed tussen want er zit snoek en paling.

Onderwaterleven

Snoek, paling, baarsjes en veel zoetwatermosseltjes op de bodem.

Zicht

1-6 meter

Maximale diepte

18 meter

Faciliteiten

Er zijn 2 horeca gedeeltes met toiletten, bij de waterskibaan en bij Landal Greenparks in de buurt van de zuidelijke parkeerplaats, in het zomerseizoen is ook het toilet bij de noordelijke instap geopend. Ook is er een sauna aanwezig, Palestra.

Vulstation

Niet aanwezig, dichtsbijzijnde is Big Bubbles in Zutphen 

Links

Google Maps

Waterskibaan Stroombroek

Landal Stroombroek

Palestra, sauna, beauty & body 

Recreatieschap Achterhoek Liemers

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Copyright © 2018 Duukn. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.

Powered by Joomla!®. Design by: drupal themes  Valid XHTML and CSS.